Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΙΚΕΑ... ας συστηθούμε με τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις!

Στα ΙΚΕΑ ίσως θα πρέπει να απονεμηθεί πλακέτα τιμητικής διάκρισης στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας. Ας συστηθούμε με τα ΙΚΕΑ μιας και λίγο έως πολύ έχουμε ακουμπήσει οι περισσότεροι μέρος του υστερήματός μας για τα προϊόντα της!

Ιδρυτής των ΙΚΕΑ ο υπερήλικας Ίνγκβαρ Κάμπραντ το παρελθόν του οποίου πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία ως "πρότυπο". Άλλωστε τον είχε μέχρι πρότινος το περιοδικό Forbes στη λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου...

Ο Κάμπραντ υπήρξε μέλος της ναζιστικής νεολαίας. Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο παραδέχθηκε το παρελθόν του, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από εργαζόμενους και πελάτες!!! Με μία συγνώμη άλλωστε όλα λύνονται... Στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, σύμφωνα με τα αρχεία της Στάζι, η ΙΚΕΑ εκμεταλλεύτηκε πολιτικούς κρατούμενους στην Ανατολική Γερμανία για καταναγκαστικά έργα. Η εταιρεία έπρεπε ανεβαίνει με αλματώδεις ρυθμούς οπότε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!! Σκοπός είναι η κερδοφορία... 

Εν συνεχεία, ανακαλύψαμε ότι μερικά έπιπλα τα κατασκεύαζε από ανακυκλωμένα φέρετρα... που είναι το μεμπτό θα μου πείτε; Έχει και οικολογική συνείδηση η εταιρεία... εκτός του ότι τα έπιπλα είναι τελικώς αθάνατα! Μετά προσετέθη στην λίστα των επιτυχιών της εταιρείας μία σειρά από διατροφικά σκάνδαλα στα εστιατόρια της αλυσίδας. Πολύκροτο αυτό με το αλογίσιο κρέας στα διάσημα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ και στα λουκάνικα Hot Doghorses, αλλά και οι διαβρωμένες πίτες που πωλήθηκαν σε 23 χώρες. Τα παγωτά μηχανής είχαν και του "πουλιού" του γάλα, τα αναψυκτικά ίχνη κοκαΐνης, τάρτες από κόπρανα και η λίστα δεν θα έχει τελειωμό...
Μαθήματα οικονομίας στους Σύγχρονους θαλάμους μαζικής εξόντωσης... IKEA 2012
Προσφάτως στους εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ μοιράστηκε ανυπόγραφη επιστολή από μέλη του Δ.Σ. του σωματείου στα ΙΚΕΑ κατ΄ εντολή της εργοδοσίας, στην οποία επιστολή λοιδορεί τους εργαζόμενους που προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη μείωση των μισθών τους τον προηγούμενο Νοέμβρη και κατασυκοφαντεί το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το ΠΑΜΕ, με προφανή στόχο να σπάσει τους δεσμούς εμπιστοσύνης που έχουν οι εργαζόμενοι με το κλαδικό τους σωματείο.

Παρόμοια ανακοίνωση με περιεχόμενο αντίστοιχο κυκλοφόρησε και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ EXTRA, πλειοψηφία που καθοδηγείται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) στην οποία ανακοίνωση έβγαζαν χολή για τους συναδέλφους απεργούς στο Σούπερ Μάρκετ EXTRA στο Λαύριο.

Η τακτική των "καλώς νοουμένων εργοδοτών", είναι γνωστή από τα παλιά, δοκιμασμένη και απλή... "επιστάτες Μανωλάδας" αρκεί να υπάρχουν και όλα δουλεύουν ρολόι!!!
Πρώτα μειώνει μισθούς, εν συνεχεία απολύει τους εργαζόμενους μειωμένου μισθολογίου και τελικώς προσλαμβάνει από τον τύμβο της ανεργίας τους σύγχρονους δούλους...
 άλλωστε αυτό είναι άλλο ένα success story!!! Μακάρι ο τόπος να τρέφονταν στους σύγχρονους θαλάμους μαζικής εξόντωσης, μακάρι να είχε η Ελλάδα επιχειρήσεις όπως τα ΙΚΕΑ, μακάρι να εργάζονταν όλοι οι άνεργοι έστω και χωρίς μισθό...

Πάραυτα ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοτών και κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ στέλνουν μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, σπάνε το φόβο, προετοιμάζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών αντεργατικών νόμων. 
Ακολούθως μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ, μιας και τα προβλήματά τους δεν θα παίξουν ποτέ στην υψηλής ποιότητας ενημέρωση των megaλαναρχών...




12 Ιουλ 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι


Το «παραμύθι», χωρίς υπογραφή, που γράφτηκε από τους «από πάνω» πρόσφατα και μοιράστηκε από τους υποτακτικούς της εργοδοσίας, έχει συγκεκριμένο στόχο, και σκοπό.

Σκοπός είναι η διάσπαση των εργαζομένων, η διαιώνιση του κλίματος τρομοκρατίας, η παραίτηση από νέους αγώνες διεκδίκησης, με στόχο τις νέες μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τη κατάργηση της Κυριακής αργίας, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με εξασφαλισμένη την εργασιακή ειρήνη.

Σας θυμίζουμε ότι οι «από πάνω» απαιτούσαν και οι υποτακτικοί τους υλοποιούσαν τα εξής:

1.Συμφώνησαν με τις μειώσεις μισθών στην κλαδική σύμβαση εμπορίου που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε. (ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με την εργοδοσία, ερήμην των εργαζομένων. (Ιούλιος 2012)

2.Αγνόησαν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ για έγκαιρη κινητοποίηση, εξυπηρετώντας τους εντολείς τους.

3. Σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της Ο.Ι.Υ.Ε και την εργοδοσία κήρυτταν παράνομη την απεργία μας, την ώρα που η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις απεργίες, μας βγάζουν οι ανάγκες μας και κανένας άλλος !!!
Ξεχωρίστε ΦΙΛΟΥΣ και ΕΧΘΡΟΥΣ!

Δίνουμε απάντηση στη προσπάθεια της εργοδοσίας να μας διασπάσει και να μας τρομοκρατήσει με τη μαζική μας συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο, με την οργάνωση μας μέσα στο χώρο εργασίας, απομονώνοντας τους κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές, για να είμαστε έτοιμοι ακόμα μια φορά να αντιμετωπίσουμε ως μια γροθιά την επίθεση της εργοδοσίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΕΑ


Επιμέλεια Κάντζος Αριστείδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)