Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

"Για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο;"

Ελλάδα… η χώρα που η υποκουλτούρα και ο υπόκοσμος βασιλεύει. Μία άλλη Ελλάδα που αρνούμαστε πεισματικά να δούμε. Η ισχυρά μειοψηφούσα Ελλάδα. Αυτή που εξουσιάζει.

Η Ελλάδα που παίρνει κατοικίδια ως δώρο στις εορτές και όταν τα βαρεθεί τα εγκαταλείπει... που βάζει φόλες για να εξοντώσει τα κατοικίδια που εγκαταλείπει... που προσπερνά τον εξαθλιωμένο σαν να μην το είδε... που τα σπάει στο γήπεδο ως οπαδίσκος ομάδας, που πανηγυρίζει με καπνογόνα στις πλατείες σαν ουρακοτάγκος αλλόφρων, που μαχαιρώνεται για την κούπα του Παναθηναϊκού, που κατέβαζε 2 εκατομμύρια λαό για τις ταυτότητες χάρη του Χριστόδουλου και τώρα δεν κατεβάζει ούτε 1000 νοματαίους με τόσα αντιλαϊκά μέτρα...

Η Ελλάδα του γρηγορόσημου, του λαδώματος, της μίζας... του εφοριακού που απαλλάσσει με φακελάκι, το megaλοεργολάβο από τις φορολογικές υποχρεώσεις του... του ιατρού που χρηματίζεται από την φαρμακευτική εταιρεία για να γράψει μέχρι και αχρείαστο φάρμακο... του παραδικαστικού δικηγόρου των τραπεζών και των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στην νομιμοφανή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος... του μηχανικού που έχτιζε τα χιλιάδες αυθαίρετα μέσα σε δάση, πάνω στα ρέματα και στον αιγιαλό... του πολεοδόμου και του δασάρχη που κλείνει τα μάτια στην άναρχη δόμηση με το ανάλογο μπαξίσι... του αγορασμένου αυθαίρετου με δανεικά... του ταξιτζή με το πειραγμένο ταξίμετρο, του οπωροπώλη με την πειραγμένη ζυγαριά, του βενζινοπώλη με την πειραγμένη αντλία, του φορτηγατζή της λαθρεμπορίας καυσίμων... των διεφθαρμένων αστυνομικών, της κατάχρησης εξουσίας και της βίας για 600 ευρώ... του συνταγματικού μνημονίου – χαρατσιών βάσει ΣτΕ και ΑΠ... των "νεόπτωχων" δικαστών του παραδικαστικού και των αναδρομικών.

Η Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της στους κακότεχνους δρόμους των εθνοεργολάβων, με λαδωμένη άδεια οδήγησης... του αγορασμένου αυτοκινήτου με δανεικά... του διακοποδάνειου, του φαίνεσθαι, της αμετροέπειας, του ωχαδερφισμού, του βολέματος, του μπάρμπα από την Κορώνη... του "Εδώ Πολυτεχνείο" που πουλάει την συνείδησή της για 30 αργύρια... του συνταξιούχου που πουλάει τα εγγόνια του για μια ψωροδεκάρα στο ΑΤΜ... που απέχει από τις εκλογές και υποδύεται την αγανακτισμένη... της σήψης και της διαφθοράς που κάνει μαθήματα ηθικής τάξης, και συνταγματικής νομιμότητας... που ψηφίζει εν μέσω κρίσης τους ίδιους πολιτικούς απατεώνες.

Η Ελλάδα που ο μετανάστης της, επιστρέφει στο χωριό του, μετά από χρόνια στα ανθρακορυχεία, για να κυνηγήσει τον Πακιστανό μετανάστη... που αποκαλεί τους Μικρασιάτες τουρκόσπορους... που επιτρέπει στους αμόρφωτους απόγονους των ταγματασφαλιτών, των χιτών και των Ναζί να παίζουν στις συγκεντρώσεις τους Ξυλούρη... που μετά το κατοχικό ολοκαύτωμα εξυμνεί τον Νεοναζισμό... του “Εθνάρχη” που φωτογραφίζονταν μπρος από τα αποκεφαλισμένα πτώματα των αντιπάλων του... του Λαοπλάνου, των δανειστών του “κωλόσπιτου”, των τούβλων από δεκαχίλιαρα στοιβαγμένα στα ντουλάπια... των υποβρυχίων που γέρνουν... των ολυμπιακών της ρεμούλας.

Η Ελλάδα που καθυβρίζει εν χορώ το Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, τον Μελλισανίδη, το Ψυχάρη, τον Αγγελόπουλο κλπ αλλά δίνει στα κανάλια τους την υψηλότερη τηλεθέαση... της Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. των ιδιωτικών σταθμών ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ που κατεβάζει το σήμα όπως του ΡΙΚ, του 902 και των διεθνών μέσων ενημέρωσης για να μην μεταδοθούν οι εικόνες από την ΕΡΤ αψηφώντας ακόμα και διακρατικές συμφωνίες... της λατινοαμερικάνικης σαπουνοκονσέρβας, της τουρκοφωσκολιάδας, των τηλεσκουπιδιών, των αμοιβάδων, της Τζούλιας, και των μεσημεράδικων των ιδιωτικών καναλιών... του στημένου δικτύου ιντερνετικής παραπληροφόρησης από τα φασιστοειδή.

Η Ελλάδα του παρακράτους, της προβοκάτσιας, της ληστοσυμμορίας, των καρεκλοκένταυρων, των ρουφιάνων και κάθε είδους παράσιτων... των παραχαρακτών της ιστορίας, των εθνοσωτήρων που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, που νεκρώνουν και τον τελευταίο παραγωγικό ιστό προς χάρη της πολυεθνικής κερδοφορίας... που εργάζεται στις επιχειρήσεις των μεγαλονταβαντζήδων που μουτζώνει... του κοινωνικού αυτοματισμού, που χαίρεται με το αίμα του άνεργου, που θέλει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα επειδή δεν έχει, που θέλει να απολυθεί και άλλος επειδή είναι άνεργη, που θέλει να γίνουν όλοι δυστυχισμένοι επειδή δυστυχεί και αυτή... της Μανωλάδας, της σωματεμπορίας, της προστασίας, της διακίνησης όπλων και ναρκωτικών... του λουλουδοπόλεμου της καλτσοδέτας, των δικών μας παιδιών, των κομματόσκυλων, της κάθε Σαλαγκούδη του braviSSιμου Κεδίκογλου.

Η Ελλάδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που βάραγε σε μνημονιακό τέμπο, που χάιδευε τους εθνικούς νταβατζήδες, που έγλυφε τα πολιτικά ασπόνδυλα, που προπαγάνδιζε την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρυσά κουτάλια, που σιώπησε στο κλείσιμο του indymedia και του 98 FM, που ακολουθούσε τον κατήφορο των ιδιωτικών καναλιών, αλλά τώρα ζητάει αλληλεγγύη.

Η Ελλάδα που αποδέχθηκε μοιρολατρικά να δώσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και ιδρώτα μετά από αγώνες αιώνων... αυτή η Ελλάδα μόνο με αίμα θα μπορέσει να τα ξαναπάρει πίσω... και δεν θα πολεμήσει κανείς από τους άνωθεν μειοψηφούντες διεφθαρμένους, προσκυνημένους για να ξαναπαρθούν πίσω.  Αυτούς, τους πετρελαιάδες, τους εφοπλιστάδες, τους καναλάρχες, τους εργοστασιάρχες, τους τσιφλικάδες και τους επιστάτες αυτών, που απομυζούν την παραγωγή μας, οφείλουμε να τους απομονώσουμε... σε αυτούς που μόλις χθες, το πρώην αγόρι της Βίσση, είπε ότι είναι η μόνη ελπίδα του τόπου... σε αυτούς, το πολιτικό κουτσαβάκι, σας παραδίδει ως δουλάκια τους με μισθούς πείνας...

Η Ελλάδα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, των προεδρικών διαταγμάτων και του αποφασίζομεν και διατάσσομεν, πρέπει να καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ.

Είναι το πραγματικό πρόσωπο της "αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας". Οι μάσκες έπεσαν…
...Δεν υπάρχει καιρός για νέες αυταπάτες. Οι εργαζόμενοι, ο λαός πρέπει να γυρίσουν επιτέλους την πλάτη στα κόμματα της διαχείρισης της κρίσης σε βάρος τους, στα κόμματα που διαχειρίζονται την κρίση σε όφελος των μονοπωλίων. Δεν υπάρχουν νέοι σωτήρες, να γυρίσουν την πλάτη και σε όλους τους νεόκοπους σωτήρες. Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες εργοδοτικές, κυβερνητικές, ρεφορμιστικές, συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να ενισχύσουν, να δυναμώσουν την ένταξη στη Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, να ενισχύσουν την ίδια την προοπτική τους...

Γράφει ο Κάντζος Αριστειδης

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)