Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ιδιωτικοποίηση και στη διαχείριση του ΕΣΠΑ

Αθήνα, 16.5.2013

Θεωρούμε απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται στο σωματείο μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, σήμερα, 16-5-2013, καταληκτική ημερομηνία υποβολής, των επενδυτικών προτάσεων για τις ΜΜΕ προκειμένου να ακυρωθούν στην πράξη οι αποφάσεις των εργαζομένων της ΜΟΔ για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας τα οποία είχε δεσμευθεί ο Υπουργός ότι θα λυθούν.

Οι εργαζόμενοι της ΜΟΔ, βιώνουμε εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες, μία εξοντωτική επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και προσπαθούμε με τις αποφάσεις μας να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας.

Είναι απαράδεκτο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να καταφεύγει σε μεθοδεύσεις προκειμένου να μεταφέρει σ’εμάς τις ευθύνες για την ομαλή εξέλιξη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ενώ είναι ενήμερη ότι οι κινητοποιήσεις μας έχουν ξεκινήσει εδώ και 20 ημέρες και επιβεβαιώνονται σχεδόν καθημερινά μέσα από μαζικότατες διαδικασίες. Μία από αυτές ήταν η χθεσινή Γενική μας Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα με πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή συμμετοχή η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας έως τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας.

Το Υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά, όπως κι εμείς, ότι έχει λύσεις στο θέμα της υποβολής των προτάσεων για τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, αλλά δεν θέλει να τις χρησιμοποιήσει για να στρέψει την κοινωνία εναντίον μας, για να στοχοποιήσει και να συκοφαντήσει τον αγώνα μας, τακτική που εξάλλου χρησιμοποιείται συνέχεια το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, σε κάθε κλάδο εργαζομένων που αποφασίζει να αγωνισθεί ενάντια στην πολιτική της.

Στο πλαίσιο αυτό κυβέρνηση, τρόικα και τελευταία ο ΣΕΒ (βλ. δηλώσεις Δασκαλόπουλου περί διετούς κατάργησης της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από το κράτος), έχουν στοχοποιήσει τη ΜΟΔ όχι μόνο για να πιαστεί ο μνημονιακός στόχος για 2000 απολύσεις έως το τέλος Ιουνίου, αλλά και γιατί υπάρχουν πολλοί που έχουν κάθε συμφέρον από τη διάλυση της ΜΟΔ και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του ΕΣΠΑ εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της διαφάνειας.

Οι εργαζόμενοι της ΜΟΔ συνεχίζουμε ακλόνητοι τον αγώνα μας και δηλώνουμε αποφασιστικά προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον συκοφαντήσει και να τον διαλύσει. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΟΔ

Πηγή

Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)