Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τράπεζα: ένας θεσμικός εγκληματίας του κοινού Ποινικού Δικαίου


Με την ανοχή της Πολιτείας και των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών, οι Τράπεζες εξελίχθηκαν σε έναν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Δείτε παρακάτω πρακτικές και χρεώσεις των Τραπεζών κρίθηκαν παράνομες από τα δικαστήρια, αλλά εξακολουθούν πολλές να τις αγνοούν συστηματικά, ή να εφευρίσκουν νομικά παραθυράκια έτσι ώστε με νομιμοφανή τρόπο, να συνεχίζουν ακάθεκτες το "θεάρεστο" έργο τους συνθλίβοντας τυφλά το δανειολήπτη. Και το ερώτημα που γεννάται είναι αυτή η Δικαιοσύνη τί κάνει, όταν βγάζει αποφάσεις και την αγνοούν από τους πολιτικάντηδες τύπου Στουρνάρα, έως τις εκάστοτε Διοικήσεις των Τραπεζών; ή το παίζει "Δικαιοσύνη", εκ του ασφαλούς, σε αδύναμους πολίτες που αρνούνται να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της;;;

Για ΟΛΕΣ αυτές τις πρακτικές, τα στελέχη των Τραπεζών ελάμβαναν και συνεχίζουν να λαμβάνουν Bonus αποδοτικότητας και μέρισμα κερδών... το τραγικό όμως είναι, πως όχι μόνο κανείς από αυτούς δεν κάθισε στο σκαμνί της δικαιοσύνης να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί, αλλά πολλοί εξ αυτών προήχθησαν σε κυβερνητικά πόστα και υπουργικούς θώκους!!! Τί κι αν οι πρακτικές αυτές είναι βαμμένες με το αίμα δανειοληπτών που αυτοκτόνησαν ή αυτοπυρπολήθηκαν; Όλα στο βωμό του υπερκέρδους...

Με καλή υπομονή ξεκινάμε το μέτρημα!!!


  • Απόφαση 711/2007 & 961/2007, Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

  1. Η είσπραξη προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου
  2. Η επιβολή εξόδων κίνησης σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου (ή τρεχούμενους) μετά την 4η πράξη κάθε μήνα
  3. Η επιβολή εξόδων τήρησης και παρακολούθησης στους λογαριασμούς καταθέσεων
  4. Η μονομερής μεταβολή από την πλευρά της τράπεζας για τους όρους των λογαριασμών καταθέσεων
  5. Η επιβολή εξόδων αδράνειας (0,6 ή 1 €) σε λογαριασμούς που δεν κινούνται για πάνω από 1,5 χρόνο
  6. Ο υπολογισμός των τόκων των ποσών των καταθέσεων σε μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή που γίνεται η κατάθεση
  7. Η επιβολή εξόδων 50 € σε δανειολήπτες για να πάρουν βεβαίωση οφειλών

  • Απόφαση 1219/2001, Άρειος Πάγος

  1. Η μονομερής αύξηση του επιτοκίου της πιστωτικής κάρτας, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέρονται στη σύμβαση
  2. Η μονομερής αύξηση της συνδρομής της κάρτας
  3. Η είσπραξη προμήθειας για την ανάληψη μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας
  • Απόφαση 5253/2003, Εφετείο Αθηνών
  1. Η είσπραξη εξόδων χρηματοδότησης για τη χορήγηση του δανείου στεγαστικού ή άλλης μορφής
  2. Η είσπραξη εξόδων φακέλου για τα στεγαστικά δάνεια
  3. Η μονομερής αύξηση του επιτοκίου στα δάνεια (στεγαστικά και μη) με κυμαινόμενο επιτόκιο χωρίς κάποιο λογικό κριτήριο
  4. Η απαίτηση της τράπεζας για επιστροφή του δανείου αν δεν αποδεχθεί ο πελάτης την προσαρμογή του επιτοκίου
  5. Η καταγγελία της σύμβασης του δανείου από τη μεριά της τράπεζας σε περίπτωση καθυστέρησης οποιασδήποτε δόσης
  • Απόφαση 430/2005, Άρειος Πάγος
  1. Ο υπολογισμός των τόκων του δανείου με βάση το έτος των 360 ημερών αντί για τις 365 ή 366 μέρες με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιβάρυνση του δανειολήπτη
  • Απόφαση 1219/2001, Άρειος Πάγος
  1. Η επιβολή χρονικού περιθωρίου (συνήθως είναι ελάχιστος της τάξεως των 30 ημερών) στον πελάτη για να αμφισβητήσει τις χρεώσεις του, αλλιώς θεωρείται ότι τις κάνει δεκτές
  • Απόφαση 3177/2011, Ειρηνοδικείο Αθηνών
  1. Ακύρωση διαταγής πληρωμής ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ λόγω άκυρων όρων σε δανειακή σύμβαση χορήγησης τραπεζικής πίστωσης (πιστωτική κάρτα)

  • Απόφαση 3084/2010, Ειρηνοδικείο Αθηνών

  1. Έκρινε παράνομα και καταχρηστικά τα έξοδα προετοιμασίας φακέλου όλων των μορφών δανείου, καθώς συνιστούν "αδικαιολόγητο πλουτισμό".

Σημείωση: Συμβουλευθείτε τους Δικηγόρους σας... υπάρχει Λύση στο Πρόβλημα. Μην αφήνετε τις περιουσίες σας και την αξιοπρέπεια σας στο έλεος των Τραπεζών.


Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης (πηγή ενημέρωσης)

Υστερόγραφο: Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο σε κάθε άνθρωπο, που οι πρακτικές των Τραπεζών, τον οδήγησαν σε απόγνωση, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει ή να αυτοπυρποληθεί...



























Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

6 σχόλια:

  1. Αριστείδη, παρ'όλο που αναφέρεις τις ως άνω αποφάσεις και παρ'όλο που εν μέρει συμφωνώ, διαφωνώ κάθετα με τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιείς για τις τράπεζες.

    Κατ' εμέ, οι τράπεζες παίζουν το ρόλο του διαμεσολαβητή, ο οποίος -όπως όλοι ξέρουμε σ' αυτή τη χώρα χωρίς κουλτούρα σύγκλισης και συναίνεσης- πολλές φορές βάλλεται από παντού χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Σπύρο!!!
    Αυτός ο διαμεσολαβητής για ποιο λόγο είναι μεροληπτικός υπέρ των ισχυρών; Γιατί δεν κρατά την ίδια στάση με τους γνωστούς Εθνικούς Νταβατζήδες όπως έλεγε και ο κύριος Καραμανλής; Για ποιους λόγους έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί δανειοδοτούσε και συνεχίζει να δανειοδοτεί επιχειρήσεις που είναι χρεοκοπημένες εώς άλλες που είναι υγιείς δεν τις στηρίζει και τις οδηγεί σε οικονομικό στραγγαλισμό; Γιατί δημιουργήθηκαν Τράπεζες με μόνο σκοπό να χρηματοδοτούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων; Ατελείωτα τα ερωτήματα και τα ερωτηματικά αγαπητέ Σπύρο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή είπα εξ αρχής ότι συμφωνώ σε πολλά σημεία μαζί σου, θα σου απαντήσω πιο εμπεριστατωμένα με άρθρο στην πρώτη ευκαιρία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΚ!!!!!!!!!!!!!! ΜΕΣΑ!!!! και εγώ έχω κάποια άλλα που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τον πραγματικό ρόλο τους!!!! αυτή τη φορά θα έχει την ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ το μενού!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματα …
    Στη σελίδα σου μπαινω πρώτη φορά
    Το κείμενο δεν το πήρα από εσένα αλλά από την σελίδα που αναγραφετε
    Δεν αλλοίωσα τίποτα Όπως το βρήκα, το ανέβασα
    Και κάτι άλλο βρε παιδιά... Μην ψάχνετε για πνευματικά δικαιώματα στο δίκτυο, αυτά ειναι μικροαστικα και ανερεις αυτά που γραφεις......
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί για ποιο λόγο σας ενημέρωσε η συντακτική ομάδα του ιστολογίου Νομικά Ανάλατα.
      Η χρήση του διαδικτύου προϋποθέτει μία σειρά δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων.
      Σας διευκρινίζουμε ότι άλλο είναι η αναφορά αναδημοσίευσης, άλλο είναι η πηγή. Η πηγή αφορά και τον εκδότη (πχ Νομικά Ανάλατα) και τον αρθρογράφο (πχ Κάντζο Αριστείδη).
      Η συντακτική ομάδα των Νομικών Ανάλατων είναι μία ομάδα νομικών που αρθρογραφεί σε ημερησία βάση. Ακολουθεί και σέβεται τους κανόνες του διαδικτύου τους οποίους ως εμφαίνεται καταστρατηγείτε επιδεικτικώς.
      Παρόμοια στάση σαν την δική σας έχει οδηγήσει τα ελληνικά δικαστήρια να βγάλουν απόφαση βαρύτατα καταδικαστική για εκείνους που δεν σεβάστηκαν τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων που αντέγραψαν.

      http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10138&catid=4&Itemid=2

      Από την στιγμή που ενημερώνεστε, ότι το κείμενο που αντιγράψατε στο ιστολόγιό σας, δεν είναι πνευματική ιδιοκτησία δική σας ή του ιστολογίου από όπου το αντιγράψατε, ΟΦΕΙΛΕΤΕ τόσο εκ της διεθνής και της κείμενης νομοθεσίας όσο και από τους όρους χρήσης του ιστολογίου μας, να αποκαταστήσετε το λάθος ακόμα και αν δεν ήσασταν υπαίτιος της αλλοίωσης του.
      Κάθε άλλη, ΔΙΚΗ ΣΑΣ θεώρηση περί πνευματικών δικαιωμάτων όχι μόνο δεν μας υποχρεώνει σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε την στάση σας, αλλά μας προσβάλλει αφού μας αγνοείται επιδεικτικά με το ύφος της απάντησής σας.

      Εσείς και άλλο ένα ιστολόγιο είστε οι ΜΟΝΟΙ δεν σεβαστήκατε την επισήμανσή μας.
      Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι έχουμε κρατήσει όλα τα απαραίτητα print screen που αποδεικνύουν τα όσα , είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

      Διαγραφή

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)