Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Καζαμίας Δικηγόρων Έτους 2013


H χρονιά που πέρασε είναι ήδη χαμένη. Πάμε για άλλα...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 : Χαρούμενοι οι δικηγόροι προσέρχονται στις Εφορίες και καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. Η ολομέλεια σε έκτακτη σύνοδο της στα Κάτω Λεχαινά, αποφασίζει να προβεί σε ακτιβιστικές δράσεις : όλοι οι δικηγόροι θα βάψουνε ροζ τα οχήματα τους και σε συνεργασία με τους λοιπούς επαγγελματίες (πεταλωτές, καρβουνιάρηδες, γαλατάδες) διοργανώνεται συναυλία στη πλατεία Άγιου Θεράποντα στη Κ.Τούμπα με τον Γιάννη Μηλιώκα, παρεμβαίνει δε η Αλέκα Παπαρήγα η οποία αναλύει το θέμα : «αντιεξουσιαστικός κομμουνισμός και δικηγορικές εταιρίες»


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 : Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Κώδικα περί Δικηγόρων. Κατά την ώρα που κλείνει τις εργασίες η Ολομέλεια δημιουργείται πρωτοφανές αστρικό φαινόμενο και η Κυβέρνηση στρογγυλοποιεί τον ΦΠΑ σε 30% δημιουργώντας κονδύλι για τυχόν θεομηνίες. Σε ένδειξη πένθους η ολομέλεια δε προβαίνει σε συνέντευξη τύπου. Οι ασκούμενοι δικηγόροι της χώρας αντιτίθενται στη διάταξη με την οποία ορίζεται να ορκίζονται ενώπιον του Δημάρχου Θες/νίκης κου Μπουτάρη και κατέρχονται σε απεργία πείνας διαρκείας.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 : ολοκληρώνεται η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Την ημέρα συζήτησης σε μια κίνηση ΜΑΤ η ολομέλεια αποδεικνύει ότι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν πίνακας αμοιβών των δικηγόρων εκείνης της εποχής και ζητά συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και την κα Λαγκαρντ. Αναβάλλεται η συζήτηση στη Βουλή και καταργούνται τα ποσά αναφοράς μέχρι οι αρχαιολόγοι να καταλήξουν στα αναγραφόμενα ποσά του μηχανισμού των Αντικυθηρων

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 : Ενεργοποιείται η διάταξη του Μνημονίου βάσει του οποίου σε δικαστικά μέγαρα που δεν έχουν παρτέρια δεν θα γίνονται συνεδριάσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Ομόφωνα οι δικηγόροι κάθε Πρωτ/κείου αποφασίζουν να βάλουν μπαξέ γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Πρόταση σε κάθε δικηγορικό σύλλογο αντί για αρνί να σουβλίσουν τον πρόεδρο τους δε γίνεται αποδεκτή από τη Χρυσή Αυγή, γιατί τη θεωρούν πράξη μίσους

ΜΑΙΟΣ 2013 : Έρχονται τα εκκαθαριστικά, ΕΤΑΚ,ΤΑΠ, ΤΑΝ, ΤΑΠΟΤΕ, ΚΑΠΟΤΕ. Οι δικηγόροι μετακομίζουν σε γραφεία υπογείου γιατί σύμφωνα με το νέο αναπτυξιακό νόμο VOL II όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν γραφεία σε υπόγειο δικαιούνται 10% έκπτωση φόρου και 1% έκπτωση σε κάθε δικαστικό ένσημο. Επίσης η Ολομέλεια πετυχαίνει μεγάλη νίκη για τους δικηγόρους καθώς όποιος διαθέτει χρυσόψαρο ή χάμστερ στο γραφείο ΔΕΝ φορολογείται

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 : Σε μια θυελλώδη ολομέλεια στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας ο Υπουργός αναγκάζεται σε υπαναχώρηση : και οι δικηγόροι θα δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού αλλά μόνο για ιαματικά λουτρά. Η Ολομέλεια γιορτάζει τη νίκη των δικηγόρων σε γεύμα στο Μεγάλο Χωριό

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 : Λόγω της ανάπτυξης που διέρχεται η χώρα τα γραφεία των Συλλόγων Αθηνών,Θες/νικης και Πειραιά παραμένουν ανοικτά όλο το καλοκαίρι. Η επιστημονική επιτροπή του ΔΣΑ αποφαίνεται ότι συνάδει με το λειτούργημα του δικηγόρου η παροχή συμβουλών για λουόμενους και η έκδοση φυλλαδίου για ασφαλή μακροβούτια σε πισίνες

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 : Η κυβέρνηση ανακαλύπτει κρυφά ποσά στους ισολογισμούς των δικηγορικών συλλόγων και αποφασίζει να ανοίξει το επάγγελμα. Στους δικηγορικούς συλλόγους και προς τόνωση της επιχειρηματικότητας μπορούν να γράφονται ζιγκολό και ιερόδουλες. Δεκάδες οι παραιτήσεις παλιών δικηγόρων, οι οποίοι και αποφασίζουν να ιδρύσουν πολιτιστικό σύλλογο «Ηθοι και Παραδόσεις του Δικηγορικού σώματος : η αγάπη άργησε 100 χρονια»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 : Αλλάζει το τοπίο της δικηγορίας. Οι ισολογισμοί των δικηγορικών συλλόγων μεταφέρονται στους οικείους δήμους και οι δικηγόροι πλέον δεν εγγράφονται σε δικηγορικό σύλλογο αλλά στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής τους. Ταυτόχρονα με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται και οι ΓΣ, για επίτευξη απαρτίας, οι δε δημοτικοί σύμβουλοι συμβάλλουν καίρια στην ανάπτυξη των δικηγόρων καθώς πλέον ενημερώνονται τακτικά για εξώδικα, μισθώσεις και συμφωνητικά.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013: ο Βορίδης νέος Υπουργός Δικαιοσύνης. Ο ΔΣΑ αποφασίζει σε ένδειξη καλής θέλησης να ανακαλέσει την απόφαση του περί διαγραφής λόγω των δηλώσεων του περί φοροδιαφυγής των δικηγόρων. Κατά την πρώτη του ομιλία στην ολομέλεια ξεσπάει σε κλάματα από τη συγκίνηση και οι Πρόεδροι αλαλάζουν : ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 : Η Ολομέλεια αποφασίζει να σπάσει τον όρκο σιωπής και σε συνεργασία με τα δημοτικά συμβούλια, τους πεταλωτές, καρβουνιαρηδες, γαλατάδες κατέρχονται σε κοινή πορεία στη Συγγρού. Τα ΜΜΕ προσπαθούν να σπάσουν το ενιαίο μέτωπο, διαδίδοντας ότι πολλοί παραμείνανε εκεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 : Άλλο ένα ευτυχισμένο έτος έλαβε τέλος. Ο Αδαμόπουλος πιθανολογεί ότι ενδέχεται να υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις νέου φορολογικού νομοσχεδίου το 2012,το οποίο θα καταστρέψει το μέσο δικηγόρο και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για να μην παρθούν άλλα μέτρα συνιστά τους δικηγόρους να παίρνουν τραμ ή λεωφορείο για να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ σα ΓΡΟΘΙΑ μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Γράφει ο Γιάννης Γιαγλάρας



Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)