Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Full Ανάπτυξη λέμε!!!

Μη μαδήσεις την μαργαρίτα. Το φωτοβολταϊκό δεν σε αγαπάει...
Προσπαθώ εδώ και καιρό, να βρω ένα οικονομικό πανεπιστήμιο που να διδάσκει αυτές τις σύγχρονες οικονομικές θεωρίες - τεχνικές, με τις οποίες επιδιώκουμε να βγούμε από την κρίση, την ύφεση και όπως αρέσκονται να το λένε οι πολιτικοί μας τούνελ, και να πάμε στην επιθυμητή ανάπτυξη!!!

Η χώρα μας δανείζεται χρήματα από τον "Μηχανισμό Στήριξης" με επιτόκιο grosso modo 4,5%. Τα χρήματα αυτά προκύπτουν από τον δανεισμό των χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης με χαμηλότερο επιτόκιο. Για να πάρουμε όμως τα χρήματα αυτά, δίνουμε μία σειρά από Δημόσια περιουσιακά στοιχεία και ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα. Εν ολίγοις τα ανωτέρω σημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, δεν είναι και τόσο Εταίροι όσο παρουσιάζονται και ουσιαστικά δεν μας κάνουν χάρη όπως πολλοί διατείνονται.
Στην συνέχεια τα χρήματα που δανειζόμαστε τα επιστρέφουμε εις το ακέραιο για να αποπληρώσουμε μέρος του Δημοσίου Εξωτερικού Χρέους που έχουμε από συστάσεως μας ως κράτος. Με οικονομικούς όρους, διαγράφουμε μόνο το εσωτερικό χρέος μας (αφαιρούμε ουσιαστικά τζίρο από το μαγαζί μας), μετατρέπουμε το χρέος μας αμιγώς σε εξωτερικό (ουσιαστικά πλήρη εξάρτηση στον ξένο παράγοντα), και το μετακυλίουμε στο σύνολό του για το απώτερο μέλλον (υποθηκευόμαστε με τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε και στο παρελθόν). Δηλαδή δεν απαλλασσόμαστε ούτε σεντ του ευρώ από χρέος, βυθιζόμαστε στο βούρκο των χρηματαγορών και είμαστε εις τον αιώνα τον άπαντα χρεωμένοι.

Από το τζίρο που κάνει το μαγαζί "Ελλάδα", θα δώσουμε χρήματα για επένδυση (πχ φωτοβολταϊκά) έτσι ώστε να αναπτυχθούμε περαιτέρω. Έτσι δεν θα σπείρουμε τους αγρούς με ζαρζαβατικά αλλά με καθρεφτάκια δηλαδή φωτοβολταϊκά. Μα θα μου πείτε θα παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια την οποία θα πουλάμε στο εξωτερικό έναντι αδράς αμοιβής!!! Έστω λοιπόν ότι φυτεύουμε φωτοβολταϊκά και αρχίζουμε να πουλάμε πχ στην Γερμανία ηλεκτρικό ρεύμα!!! Η Γερμανία θα μας πληρώνει και εμείς ένα μέρος από τα χρήματα αυτά θα το δίνουμε για το Δημόσιο Εξωτερικό Χρέος και ένα μέρος θα το δίνουμε για να αγοράσουμε τα ζαρζαβατικά που δεν παράγουμε, διότι στην θέση τους φυτέψαμε καθρεφτάκια!!!

Αν για παράδειγμα τα ζαρζαβατικά τα αγοράζουμε από την Γερμανία τότε πρόκειται για το πιο επιτυχημένο deal στα ιστορικά χρονικά που κατάφερε η ηγεσία των Γερμανών. Οι Γερμανοί πολιτικοί κατάφεραν να μας δανείσουν χρήματα με επιτόκιο 4,5% όταν δανείζονται αυτή την στιγμή στις αγορές ακόμα και με -0,89% που σημαίνει ένα όφελος κοντά στο 5%... Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι τα χρήματα που μας δίνει για την ηλιακή ενέργεια τα επιστρέφουμε στο πολλαπλάσιο αγοράζοντας ανταλλακτικά, ζαρζαβατικά και ότι άλλο εμπορεύεται (παράγει ή εισάγει) τότε μιλάμε για μια επένδυση που θα ζήλευαν και οι Αγγλικανέζοι. Ωωωω ναι, αυτοί που κάποια εποχή έπαιζαν το ρόλο του αποικιοκράτη στον πλανήτη Γη και σήμερα παρακολουθούν εμβρόντητοι την εξελικτική πορεία των Γερμανών.

Αυτός είναι και ο ορισμός της ανάπτυξης!!! Full ανάπτυξη λέμε, αφού και ευρώ θα έχουμε (όχι στις τσέπες μας... γενικά μιλάω), και πολυεθνικές θα "επενδύσουν" στις ειδικές οικονομικές ζώνες με εργαζόμενο που θα ομιλεί πια κινεζελλένικα, και θα συνεκμεταλλευτούμε με τους φίλους μας τους Τούρκους το κοινό Αιγαίο μας!!! (όπως είπε ο πατριώτης, ο Βαγγέλας της δεξίας)και θα είμαστε κιμπάρηδες με το Δημόσιο Χρέος (να αφήκουμε με παράπονο τους δανειστές;) και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ξεπερασμένη εισαγόμενη τεχνολογία πληρώνοντας την ακριβά όμως. Σας θυμίζει κάτι από τρίτο κόσμο, ή να κατέβουμε άλλο ένα σκαλοπάτι και να πάμε στον τέταρτο κόσμο; Να φτιάξουμε μια κατηγορία μόνοι μας να έχουμε και την πρωτοκαθεδρία.

Μα θα που πείτε, οι Γερμανοί φταίνε βρε ασπόνδυλο μαλάκιο του Σαρωνικού; Οι Γερμανοί βρε, είναι ΦΙΛΟΙ μας. Ορθώς πράττουν και κοιτούν το συμφέρον της χώρας τους. Οι εδώ είναι το θέμα, τι στον αποπέρα κάνουν; Για παράδειγμα η κα Κατσέλη γνωρίζοντας ότι ΟΛΑ αυτά είναι ανεφάρμοστα και πως θα πάενε εν δευτέροις στους φοιτητές της να τα διδάξει, ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ κοινωνική συμφωνία. Πως θα έλεγε σε πρωτοετή φοιτητή οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο θα φέρεις ανάπτυξη; Θα έτρωγε ντομάτες, λεμονόκουπες, αυγά, γιαουρτοσακούλες και μουσταλευριές στα αμφιθέατρα. Το ενδεχόμενο να στραφούμε στην πρωτογενή παραγωγή δεν περνάει βέβαια ποτέ από το μυαλό των τρισμέγιστων οικονομολογο-κομπολογάδων. Λεφτά υπάρχουν, τα κορόιδα πλερώνουν και τα παχύδερμα τα ΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με το παραμυθάκι που δεν έχει δράκο, η χώρα ήταν, είναι, και θα είναι πάντα πτωχευμένη και υπόδουλη στον ξένο παράγοντα. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί είναι να σηκώσει κεφάλι και να κάνει την ηρωική έξοδο. Ηρωική έξοδος σημαίνει να το παλέψει να σταθεί στα πόδια της, μόνη της, και ακόμα και αν δεν το καταφέρει να πέσει μαχόμενη. Είναι έτοιμος ο Λαός; Έχει τα ψυχικά αποθέματα ν' αντισταθεί; ή είναι μάγκας στο μπαράκι και χαλβάς στα υπόλοιπα; Ακόμα δεν αισχύνεται που έκανε τον Λεωνίδα και τους 300 φωτογραφία προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης; Πάλι τζάμπα μάγκας;

Διαλέξτε. Ή ανοιχτή σύγκρουση με όλους αυτούς που μας καταδυναστεύουν, έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και αλλαγή του ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ μοντέλου διοίκησης-εξουσίας ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ και ΕΠΙΚΛΙΝΕΙΣ στα πάσης φύσεως "αφεντικά". Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.


Γράφει ο Κάντζος Αριστείδης



Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας

1 σχόλιο:

  1. Αριστη συμπύκνωση του ουσιώδους
    Ακαρπη προσπάθεια για την παρούσα γενιά.
    Πιο πειθήνιο, πιό σακατεμένο στην σκέψη και πιό "θαθαθα" άνθρωπο από τον Νεοέλληνα δεν γνώρισε η ιστορία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολιτική Σχολίων

Το «Νομικά Ανάλατα» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Οι επιλογές αυτές οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από το ιστολόγιο, η οποία να συζητά και να έχει παλμό.

Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «Νομικά Ανάλατα»
- Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
- Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές του Ιστολογίου.
- Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).

Το «Νομικά Ανάλατα» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.

(από τους Όρους Χρήσης)